”Det känns underbart att få inspirera barnen”

Johan Wissman Sveriges genom tiderna snabbaste man på 200 meter och nordisk rekordinnehavare på 400 meter är ambassadör för Knatteträningen i Hammarby Sjöstad.

— Det känns underbart att få möjlighet att tillsammans med Linda inspirera våra barn till en aktivare livsstil, säger Johan med ett stort leende på läpparna.

Det sägs att det krävs 10 000 timmar för att bli riktigt bra på någonting, så ju tidigare du börjar desto bättre. Att börjar idrotta behöver inte innebära en framtida elitkarriär, det blir en bonus, det viktigaste är den goda grund för framtidens utmaningar som barnet skapar samt den gemenskap som idrottslivet medför, som ofta medför vänner för livet.

— Nu hoppas jag att barnen i Sjöstaden får en får alla förutsättningar att börja idrotta oavsett om det blir på skoj eller kanske en start på en framgångsrik elitkarriär, avslutar Johan.

På Knatteträning kommer barnen att få lära sig och prova på olika idrotter. Knatteträningens viktigaste mål är att ge barnen en positiv syn till idrotten och finna glädjen i idrotten.

Redan nu på Sjöstadsdagen den 12 september, kommer Knatteträning att vara med på plats under hela dagen och bjuda på träning för alla barn i Luma Park. Johan kan tyvärr inte vara med oss då, eftersom han deltar i Finnkampen. Vi önskar Johan Wissman lycka till i Finnkampen.